Fotografie was vroeger al een passie van mij. Vanwege diverse studies en uiteindelijk werk, huisje, boompje, beestje en kindjes verstofte het.

Ik ben tegenwoordig werkzaam als marketeer bij Fairlight en run daarnaast mijn eigen online marketing bureau. Na het overlijden van mijn ouders en de geboorte van ons derde kind begon het besef door te dringen dat er meer in het leven is dan alleen maar werken. Ik ging voor mezelf op zoek naar een hobby, maar ik kon geen hobby vinden. Gek genoeg kwam fotografie niet in mij op.

In april 2016 kwam ik via een vriend in aanraking met fotografie, hij had een mooie camera en maakte mooie foto’s. Ik vertelde hem dat ik vroeger ook veel fotografeerde, waarop hij vroeg waarom ik fotografie niet weer zou oppakken? Ja, waarom niet eigenlijk? Hij had een tweede camera, een Kodak Z712 IS, en die mocht ik een tijdje lenen. Met deze camera ging ik aan de slag en ik had al direct een paar mooie platen te pakken! Na een half jaar schafte ik zelf een camera aan, de Sony Alpha 200. Met deze camera fotografeer ik overigens nog steeds.

In het begin fotografeerde ik alles, landschappen, dieren, voertuigen, noem maar op. Na ruim een jaar met mijn A200 kwam het besef dat ik meer een richting in wil gaan, mezelf in een onderwerp specialiseren. In deze fase zit ik nog steeds, ik vind macro fotografie super interessant en boeiend. Begin dit jaar heb ik om die reden een echte macro lens gekocht! Ja toe maar! Een Tamron 90mm f2.8 1:1, met deze lens ben ik mezelf op het macro vlak aan het oriënteren. Daarnaast ben ik gek op kleur, ik vind dat dit op zijn mooist tot stand komt tijdens het gouden uurtje, dus dat is een tijdstip dat ik vaak met een camera te vinden ben.

Leuk dat je de tijd nam om mijn verhaal te lezen. Neem gerust een kijkje tussen de foto’s en wees zo vrij om te laten weten wat je ervan vindt.